Peter Jackson fantaseert weer

Twee Hobbit-films op komst

Studio New Line Cinema en Peter Jackson hebben hun ruzie over geld rond de Lord of the Rings-trilogie bijgelegd. Goed nieuws voor fans, want beide partijen hebben meteen aangekondigd samen nog twee films te gaan maken, gebaseerd op Tolkiens The Hobbit.

Vorig jaar had New Line aan Jackson laten weten voor de geplande Hobbit-films niet langer van zijn diensten gebruik te willen maken. De onenigheid was ontstaan toen Jackson New Line had aangeklaagd omdat de studio zou hebben nagelaten hem een deel van de winst uit de eerste LOTR-film uit te keren. New Line directeur Bob Shaye was furieus en kondigde aan nooit meer met Jackson films te zullen maken. Maar de soep wordt nooit zo heet gegeten als hij wordt opgediend en beide partijen hebben zich inmiddels verzoend.

In de tussenliggende maanden heeft Peter Jackson zich samen met Steven Spielberg op een trilogie rond Hergé's dappere reporter Kuifje gestort, en zal vanwege zijn volle agenda de Hobbit-films wel produceren maar niet zelf gaan regisseren. Wie wel zal regisseren, is nog niet bekend. In 2009 gaan de opnamen van beide films gelijktijdig van start. De release van de eerste Hobbit-film staat gepland voor 2010, de tweede zal in 2011 in première gaan.