Paul Verhoeven in jury Filmfestival Venetië

Jury bestaat volledig uit filmregisseurs

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven maakt deel uit van de internationale jury van het 64ste Filmfestival van Venetië. Dat heeft de organisatie zaterdag gemeld op zijn website. De jury bestaat dit jaar volledig uit filmregisseurs.

De oorlogsthriller Zwartboek van Verhoeven draaide vorige jaar in competitie op het festival. Andere juryleden zijn Alejandro González Iñárritu (Babel), Jane Campion (The Piano) en Zhang Yimou (House of the Flying Daggers). Zij reiken onder meer de Gouden Leeuw uit, de belangrijkste prijs van het festival.

De oeuvreprijzen gaan dit jaar naar regisseurs Bernardo Bertolucci (The Last Emperor) en Tim Burton. De musical Sweeney Todd van Burton, met Johnny Depp in de hoofdrol, beleeft op de komende editie van het festival tevens de wereldpremière. Het Festival van Venetië vindt dit jaar plaats van 29 augustus tot en met 8 september.

De 68-jarige Verhoeven boekte het afgelopen jaar nationaal en internationaal succes met Zwartboek, zijn eerste Nederlandstalige productie in 23 jaar tijd. Op dit moment werkt hij onder meer aan de Engelse thriller The Winter Queen en de verfilming van de roman Knielen op een Bed Violen van schrijver Jan Siebelink.