Pan's Labyrinth opent Fantastic Film Festival

Oscarwinnaar in première op AFFF

Pan's Labyrinth (2006) van regisseur Guillermo del Toro opent 18 april het 23ste Amsterdam Fantastic Film Festival. De film beleeft daarmee zijn Nederlandse première. Del Toro (Hellboy, Cronos) werd voor Pan's Labyrinth overladen met prijzen, waaronder drie Oscars, drie BAFTA awards en zeven Goyas.

In de film vlucht de twaalfjarige Ofelia haar eigen fantasiewereld in, om te ontsnappen aan haar gemene stiefvader en de gruwelen van de Spaanse Burgeroorlog . Daar ontmoet ze een faun (half mens, half dier) die haar vertelt dat ze een prinses is. Als ze haar echte vader, de koning, wil zien zal ze echter drie taken moeten volbrengen.

De afsluitingsfilm van het festival is Disturbia (2007) van D.J. Caruso, waarin een tiener er langzaam van overtuigd raakt dat zijn buurman een seriemoordenaar is.

Het Amsterdam Fantastic Film Festival wordt gehouden van 18 tot en met 25 april in het City theater aan het Leidseplein. Het festival richt zich op liefhebbers van fantasy, horror, cult, anime, thriller en science-fiction. Er gaan dit jaar meer dan vijftig films in première. Pan's Labyrinth draait vanaf 26 april in de reguliere bioscopen.