Neptrailerwedstrijd Death Proof

Tarantino kiest persoonlijk trailer uit voor dvd

Distributeur A-film organiseert een fake trailerwedstrijd voor de film Death Proof van Quentin Tarantino. Deelnemers mogen zelf een trailer maken in Grindhouse-stijl. Tarantino zal de winnende trailer, die op de dvd van Death Proof wordt gezet, zelf uitkiezen.

Death Proof werd samen met Planet Terror van Robert Rodriguez in de Verenigde Staten als één film uitgebracht onder de titel Grindhouse, een eerbetoon aan de oude Amerikaanse Grindhouse-bioscopen uit de jaren zeventig. Daar werden goedkope B-films met veel geweld, seks en bloed nonstop achter elkaar vertoond.

Death Proof en Planet Terror worden voorafgegaan door trailers van niet bestaande films. Onder meer Eli Roth (Hostel) en Edgar Wright (Hot Fuzz) regisseerden een trailer. Grindhouse flopte in de Verenigde Staten, in Europa worden Death Proof en Planet Terror als twee aparte films uitgebracht.

Deelnemers aan de wedstrijd kunnen tot 3 augustus hun zelfgemaakte fake trailer uploaden via www.deathproof.nl. De drie trailers met de meeste bezoekersstemmen , zullen worden aangevuld met een vierde trailer die gekozen wordt door een vakjury. Tarantino zal uit deze vier trailers de beste kiezen voor de dvd- uitbreng van Death Proof. De winnaar wordt op 23 augustus bekendgemaakt. Death Proof is vanaf donderdag 7 juni in de Nederlandse bioscoop te zien. Planet Terror wordt vanaf 16 augustus verwacht.