Nederlandse film genomineerd voor Studenten Oscar

Liefde, Dood & Luchtgitaar in race voor prestigieuze prijs

De Nederlandse film Liefde, Dood & Luchtgitaar van regisseur Lourens Blok is genomineerd voor een Studenten Oscar. Dat heeft de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA), waar Blok in 2006 met de film afstudeerde, donderdag bekendgemaakt. Liefde, Dood & Luchtgitaar moet het opnemen tegen vier andere producties van filmacademiestudenten uit alle delen van de wereld.

Liefde, Dood & Luchtgitaar vertelt het verhaal van de 21-jarige studente Laura, die tijdens een feest wordt gedumpt door haar brallerige vriend Rex. Ze zoekt beschutting en rust in een van de toilethokjes van een sociëteit. Als een onbekende mannenstem haar vanuit het aangrenzende hokje aanspreekt, raakt ze geïntrigeerd en ontstaat een spannend gesprek tussen de twee.

Het is de negende keer dat een film van de NFTA wordt genomineerd voor de prestigieuze prijs. De uitreiking is op 9 juni in Hollywood. Nederland heeft het beeldje eenmaal daadwerkelijk in de wacht gesleept: in 1990 won Mike van Diem met zijn korte productie Alaska. Acht jaar later won hij een 'grote' Oscar voor zijn speelfilm Karakter. (bron: ANP)