MovieSquad Junior Award voor Waar is het paard van Sinterklaas?

Kinderjury kiest voor jeugdfilm Mischa Kamp

De film Waar is het paard van Sinterklaas? van Mischa Kamp heeft de MovieSquad Junior Award Utrecht gewonnen. Dat maakte de kinderjury van MovieSquad na afloop van de vertoning van de film op het Nederlands Film Festival bekend.

De jury overhandigde de Award aan Burny Bos, producent en Tamara Bos, scenarioschrijfster van de film. De jury bestond uit 3 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar. Behalve de winnende film keken zij ook naar Zoop in Zuid-Amerika (Johan Nijenhuis, 2007) en Kruistocht in Spijkerbroek (Ben Sombogaart, 2006).

Uit het juryrapport over Waar is het paard van Sinterklaas:
'De winnende film is spannend, maar ook komisch. De zoektocht van de hoofdpersoon is net lang genoeg om je op het puntje van je stoel te krijgen. En gelukkig loopt het goed af, met aan het einde nog een bijzondere verrassing voor de kijkers! De jury vindt het knap dat de jonge hoofdpersoon kan huilen voor de camera, het is leuk dat ze eigenwijs, ontdeugend en stoer tegelijk is. Het is een mooie film voor jongens én meisjes en zelfs voor volwassenen.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van EURO 2.000 . Dit bedrag is bestemd om de film onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Tevens wordt de film opgenomen in Klassefilm, het landelijke educatieve filmprogramma voor het primair onderwijs.

Waar is het paard van Sinterklaas? is genomineerd voor 1 Gouden Kalf (beste vrouwelijke bijrol: Betty Schuurman).