Motel Films en IDTV Film bundelen krachten

Fusie moet leiden tot 'artistieke continuïteit '

De film- en televisieproducenten Motel Films en IDTV Film bundelen de krachten. Beide bedrijven gaan vanaf heden verder onder de naam IDTV Film. De doelstelling van de fusie is 'dat op continue basis kwaliteitsfilms- en televisiedrama wordt gemaakt voor de Nederlandse en buitenlandse markt.'

De nieuwe directie van IDTV Film bestaat uit Jeroen Beker en Frans van Gestel , waarbij Anton Smit een rol blijft vervullen als onafhankelijk creative producer. IDTV-filmproducent Hanneke Niens kiest ervoor niet mee te gaan in de nieuwe constructie. Zij gaat als zelfstandige verder.

De naam Motel Films gaat niet verloren. Onder die naam worden onder de paraplu van IDTV Film art films uitgebracht. Ook de televisietak van IDTV brengt haar drama-activiteiten onder in IDTV Film.

Eerder dit jaar zijn beide partijen met elkaar in gesprek geraakt. Beker en Van Gestel van Motel Films (De Poolse bruid, Alles is liefde), opgericht in 1995), waren tot de conclusie gekomen dat uitbreiding noodzakelijk is. IDTV (De Tweeling, Van God los), opgericht in 1999, was op zoek naar versterking van de artistieke continuïteit voor zowel het filmbedrijf als de afdeling drama.