Madonna's regiedebuut naar Berlijn

Filth and Wisdom geselecteerd

Niet alleen coryfeeën Errol Morris en Paul Thomas Anderson zullen de internationale premières van hun nieuwste films in Berlijn laten beleven, ook Madonna is welkom op de 58ste editie van het filmfestival met haar eersteling Filth and Wisdom.

Popzangeres, actrice en kinderboekenschrijfster Madonna is met haar laatste artistieke project in de voetsporen van echtgenoot Guy Ritchie getreden. Er is nog maar weinig bekend gemaakt over Madonna's regiedebuut, sinds het project in mei werd aangekondigd. Filth and Wisdom zou een korte komedie zijn, gebaseerd op Madonna's eigen ervaringen.

Eugene Hutz, de Oekraïense voorman van de zigeunerpunkband Gogol Bordello - waar Madonna naar verluidt fan van is - zal in ieder geval de hoofdrol spelen in haar eerste film. Hutz en zijn band zullen bovendien drie nummers voor de soundtrack leveren. Overige personages in Filth and Wisdom zijn onder meer een ballerina die paaldanseres wordt, een Joodse ondernemer en een Indiaanse apotheker.

Filth and Wisdom zal niet in de hoofdcompetitie van de Berlinale meedraaien, maar in het kleinere onderdeel Panorama. Het filmfestival van Berlijn vindt plaats van 7 tot en met 17 februari 2008.