Lobby voor William Shatner

Fansite wil captain Kirk in nieuwe Star Trek film

De Rotterdamse Kirsten Verdel heeft een website geopend voor fans die William Shatner in de nieuwe Star Trek-film willen zien, waarvoor de opnamen eind dit jaar beginnen.

Regisseur J.J. Abrams (Mission Impossible 3) heeft voor de elfde Star Trek- film afgezien van een rol voor de allereerste captain James Tiberius Kirk: William Shatner. Abrams liet eerder weten dat het team van makers koortsachtig heeft geprobeerd Shatner in het script te schrijven. Een van de problemen zou zijn geweest dat Shatner in de rol van Kirk overleed in de film Generations ( 1994).

Tot Shatners eigen teleurstelling is het niet gelukt hem op een passende manier in het scenario te schuiven. Op zijn eigen website laat hij weten: 'Als ze dinosaurussen tegenwoordig met stukjes DNA kunnen reconstrueren, dan moet het toch niet zo moeilijk zijn mij te reanimeren? Ik ben pas tien jaar dood.' Leonard Nimoy, alias Mr. Spock, zal in de nieuwe Star Trek-film wel in zijn vertrouwde rol te zien zijn.

Shatner speelde van 1966 tot en met 1969 in de televisieserie en de zeven daaropvolgende films de hoofdrol van captain Kirk, die de scepter zwaaide over het ruimteschip USS Enterprise. De acteur die zich nu mag verheugen in de warme steun van fans, dreef in het openbaar regelmatig de spot met de cultserie. Shatner speelde parodieën op zijn Kirk- personage in Airplane II: The Sequel (1982) en National Lampoon's Loaded Weapon (1993). Bovendien maakte hij zich onsterfelijk door in de populaire talkshow Saturday Night Live fanatieke Trekkies aan te raden: "get a life".

Tot nu toe hebben meer dan zesduizend fans uit 32 landen hun steun voor Shatner betuigd op de website www.wewantkirk.com.