Lifetime Achievement Award voor Ally Derks in Israël

IDFA-directeur wint prijs op DocAviv

IDFA-directeur Ally Derks ontvangt vanavond de Lifetime Achievement Award op het documentairefestival DocAviv in Tel Aviv. Ze ontvangt de prijs voor haar belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en waardering van het documentairegenre wereldwijd.

Derks is al sinds de oprichting in 1988 directeur van het International Documentary Filmfesitval Amsterdam. Onder haar leiding groeide het festival uit tot het grootste festival voor documentaires ter wereld. Ze bepaalt de selectie van de documentaires nog altijd grotendeels zelf. In het kader van het twintigjarige bestaan heeft het IDFA een speciaal Best of IDFA programma samengesteld, op DocAviv wordt daar een selectie van vertoond. Ook geeft Derks een masterclass waarin ze haar visie zal geven over de documentaire wereldwijd.

DocAviv richt zich net als het IDFA uitsluitend op documentaires. Het festival is uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde documentairefestivals ter wereld, mede door de sterke opkomst van Israëlische documentaires. De organisatie prijst Derks en het IDFA als rolmodel en inspiratiebron voor vele documentairefestivals wereldwijd. DocAviv wordt gehouden van 15 tot en met 24 maart.