Jim Carrey in Christmas Carol

Klassieker in nieuwe animatiestijl

Robert Zemeckis blijft animatiefilms maken. A Christmas Carol, de klassieker van Charles Dickens uit 1843, krijgt een eigentijdse behandeling. Jim Carrey kruipt in de geanimeerde gedaante van de hebzuchtige Ebenezer Scrooge.

Carrey speelt naast Scrooge ook de drie geesten die hem tijdens kerstavond bezoeken. Dit is mogelijk dankzij de performance capture-techniek, waarmee de bewegingen van de acteur digitaal worden overgetrokken. Op basis van dezelfde techniek kreeg Zemeckis' The Polar Express - waarin Tom Hanks vijf rollen tegelijk speelde - de nodige kritiek te verduren; personages zouden vanwege hun net-niet menselijke uiterlijk een griezelig voorkomen krijgen. Desondanks paste Zemeckis dezelfde techniek toe op het nog te verschijnen Beowulf.

Met de vertolking van Scrooge treedt Carrey in de voetsporen van acteurs als George C. Scott, Bill Murray en Michael Caine, die in eerdere verfilmingen van A Christmas Carol speelde. Het verhaal is ontelbaar vaak verfilmd; de eerste versie dateert volgens de Internet Movie Database uit 1901.

Het is nog niet bekend wanneer A Christmas Carol in de bioscoop verschijnt. Zemeckis' geanimeerde Beowulf is vanaf 22 november te zien.