Jet Li best betaalde ster in China

Li toucheert 13 miljoen dollar voor The Warlord

Actieheld Jet Li, die al verschillende films maakte in Hollywood, gaat nu ook in eigen land veel geld verdienen. Voor zijn rol in de Chinese vechtfilm The Warlord krijgt hij 100 miljoen yuan (13 miljoen dollar). Het is het hoogste bedrag dat ooit aan een acteur is betaald in China.

De 44-jarige Li, die begin 2000 te zien was in Amerikaanse actiefilms als Romeo Must Die, Lethal Weapon 4 en The One, hield ook het vorige record. Voor zijn rol in Zhang Yimou's vechtspektakel Hero kreeg hij 70 miljoen yuan (ruim 9 miljoen dollar).

Bijna de helft van de 40 miljoen dollar die voor The Warlord zijn uitgetrokken gaan naar de acteurs (naast Li ook Infernal Affairs- acteur Andy Lau).

'Zonder Li zouden we niet 40 miljoen dollar in een film hebben durven investeren,' meldde Warlord-regisseur Peter Chan. 'Dat Li meedoet betekent dat we de film zo goed als zeker aan het buitenland kunnen verkopen.'

De afgelopen jaren bleek dat Chinees gesproken films - bijvoorbeeld: Ang Lee's Crouching Tiger, Hidden Dragon en Yimou's Hero - ook in het westen succesvol kunnen zijn.

Bron: Reuters