HoneyZ slechtste Nederlandse film

Vier uien voor komedie van Tom Six

De tienerkomedie HoneyZ van regisseur Tom Six is donderdagavond de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Gouden Uien. De prijs voor de slechtste Nederlandse films van het jaar werd voor de derde keer toegekend.

HoneyZ, dat verhaalt over twee meisjes die zich laten opsluiten in een warenhuis, sleepte drie Uien in de wacht: voor slechtste film, slechtste regie en slechtste actrice (Anna Speller). Het publiek was het dit jaar roerend met de vakjury eens, want HoneyZ ontving ook de Publieks-Ui. Filmliefhebbers konden hun voorkeur de afgelopen weken kenbaar maken via de site van de Gouden Uien.

De prijs voor slechtste acteur ging naar Gert-Jan van den Ende, beter bekend als Bobbie uit de Ernst & Bobbie-film. De acteur liet de andere genomineerden, Peter Beense (HoneyZ) en rapper Yes-r (die debuteerde in de romantische komedie 'N Beetje verliefd), ver achter zich.

De prijs voor minst opwindende filmkus ging naar acteur Jon Karthaus, die als nerd Moes in Zoop In Zuid-Amerika zoent met een hitsige aap. De prijs voor grootste flop van het jaar ging naar Wild Romance van Jean van de Velde. De 3,5 miljoen euro kostende film over Herman Brood trok slechts 28.000 bezoekers.

De Gouden Uien werden twee jaar geleden in het leven geroepen als tegenhangers van de Gouden Kalveren. De jury bestaat uit filmjournalisten en studenten van de Filmacademie. De vorige edities waren de grote winnaars de thriller Joyride en de boekverfilming Het Woeden Der Gehele Wereld van producent Rob Houwer.

(Bron: ANP)