De overheid moet beter haar best doen om film te beschermen. De belangenvereniging van de sector, Platform Filmwereld, concludeert dat na onderzoek naar het economisch belang van film in Nederland, uitgevoerd door de Hogeschool In Holland.

Filmmaker Burny Bos en voorzitter van Filmwereld Ruud Lamers overhandigden het rapport dinsdag in Den Haag aan D66-kamerlid Boris van der Ham. Het is de eerste keer dat de economische waarde van de hele filmwereld in kaart is gebracht. Daaruit blijkt dat de sector onder druk staat.

In het rapport staat onder meer dat het voor de filmindustrie steeds moeilijker wordt het hoofd boven water te houden door het toenemende aanbod van illegale films in combinatie met het feit dat je daar in Nederland zonder gevolgen aan kunt komen . De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen zei half november in de Tweede Kamer dat hij de zorgen met betrekking tot piraterij deelt. De filmwereld hoopt met het rapport de regering te stimuleren snel actie te ondernemen.

Bron: ANP