Einde stripverfilmingen in Hollywood nog niet in zicht

Steven Spielberg, Peter Jackson en Frank Miller verfilmen strips

Peter Jackson zal samenwerken met Steven Spielberg aan de verfilming van de avonturen van Kuifje. Eerder werd al bekend dat Spielbergs filmmaatschappij Dreamworks drie films over de Belgische reporter zal maken.

Jackson en Spielberg zijn beiden grote fans van het werk van Kuifje-tekenaar Hergé. Ze zullen allebei een film regisseren, wie de derde film gaat regisseren is nog niet bekend. Het special-effectsbedrijf Weta van Jackson, zal de animatietechniek verzorgen die ook werd ingezet om Gollem te creëren in de Lord of the Rings-trilogie. Bewegingen van echte acteurs worden gebruikt om de karakters van Kuifje zo dicht mogelijk de werkelijkheid te laten benaderen.

Striptekenaar Frank Miller, die eerder zijn eigen strips 300 en Sin City verfilmd zag, zal Spirit van Will Eisner verfilmen. Spirit gaat over een man die zijn eigen dood in scène zet om zo de criminaliteit in zijn stad uit de schaduwen van de onderwereld te kunnen bestrijden. De striptekenaar zal, na zijn debuut als co-regisseur naast Rober Rodriguez voor Sin City, voor het eerst alleen de regie voeren.