Duska openingsfilm NFF

Film Jos Stelling opent het 27ste Nederlands Film Festival

Op 26 september opent het Nederlands Film Festival met de tragikomische speelfilm Duska van regisseur Jos Stelling.

Duska is Jos Stellings 11de speelfilm en gaat over Bob, die het beste deel van zijn leven achter de rug heeft. Hij is verslaafd aan film, bezocht als criticus diverse festivals en werkt nu aan een eigen scenario. Wanneer het verlangen naar het mooie meisje achter de kassa van de bioscoop aan de overkant van Bobs huis zijn verbeelding overstijgt en zij daadwerkelijk in zijn huis belandt, staat plotseling ene Duska voor de deur. De timing kon niet beroerder zijn. De raadselachtige Rus lijkt niet van plan Bob snel weer te verlaten.

Gene Bervoets vertolkt de rol van Bob, Sylvia Hoeks is de onbereikbare caissière , en Duska wordt gespeeld door Sergey Makovetskiy.

Jos Stelling maakte eerder (inter)nationaal succesvolle korte films en speelfilms en won vier Gouden Kalveren. De Utrechtse cineast is vereerd dat Duska openingsfilm van het Nederlands Film Festival is: 'Ik heb jaren gewerkt aan de totstandkoming van deze film en ik ben er trots op om het resultaat op zo'n bijzondere avond aan het publiek te laten zien.'

Duska is vanaf 4 oktober 2007 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het 27ste Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 6 oktober 2007.