Dreamteam achter Kuifje

Peter Jackson ook betrokken bij nieuwe trilogie

Peter Jackson en Steven Spielberg gaan een trilogie maken rond Kuifje. Drie avonturen van Hergé's dappere reporter zullen vanaf volgend jaar september worden verfilmd.

In maart werd al bekend dat Spielbergs filmstudio Dreamworks werkte aan de preproductie van een verfilming van een van de Kuifje-strips. Studios Hergé, dat de bekende stripreeks beheert, liet toen weten dat de film binnen twee jaar in de bioscoop te zien moet zijn. Nu blijkt ook Lord of the Rings-regisseur Jackson zich aan het project verbonden te hebben en heeft het aantal Kuifje-films zich uitgebreid naar drie.

Het verfilmen van de strips is een lang gekoesterde wens van Spielberg, die 25 jaar lang probeerde de filmrechten te bemachtigen. Vorig jaar kreeg hij groen licht.

Jackson en Spielberg produceren de Kuifje-trilogie en zullen allebei ook één deel regisseren. Wie de derde Kuifje regisseert is nog niet bekend. Jackson neemt in ieder geval weer een deel van zijn Lord of the Rings-hofhouding mee naar de nieuwe trilogie.

De Kuifje- films zullen volledig in 3D worden gemaakt, waarvoor Jacksons Nieuw-Zeelandse bedrijf WETA Digital in de arm is genomen. De CG-teams zijn al aan de slag gegaan met het creëren van karakters en hebben inmiddels een testfilm van twintig minuten gemaakt. Ook Andy Serkis, de acteur die de menselijke expressies gaf aan Gollum en later ook aan King Kong, is van de partij. Spielbergs studio DreamWorks heeft nog niet bekend gemaakt aan welk personage Serkis zijn fysiek zal lenen, maar het zal in ieder geval niet Kuifje zijn. Ook over de rest van de cast heeft DreamWorks nog geen uitspraken gedaan.