Dick Maas aangeklaagd

Filmmaker mag volgens fabrikant 'botox' niet in titel gebruiken

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Allergan klaagt filmmaker Dick Maas aan als hij niet direct de titel van zijn film De Botox Methode verandert. Allergan heeft het middel botox laten registreren en wil niet dat de naam wordt gebruikt in de filmtitel.

Allergan en Maas hebben al een paar maanden overlegd om tot een oplossing te komen, maar tevergeefs. De filmmaker is verbaasd over de actie van Allergan. ' Woorden als botox en botoxen maken een wezenlijk onderdeel uit van onze taal,' vindt hij.

'Iedereen gebruikt ze en iedereen weet wat ermee wordt bedoeld . Ik vind het hypocriet dat als ik hierover een film maak, ze dat kennelijk ineens niet leuk vinden.'

De Botox Methode is een zwarte komedie over drie verveelde miljonairsvrouwen die een huurmoordenaar inschakelen om een overspelige echtgenoot uit de weg te ruimen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Sanne Wallis de Vries, Hadewych Minis en Bracha van Doesburgh. De opnames zijn bijna afgerond. De film moet half december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Allergan was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: ANP