Debuutfilm wint op Sundance

Padre nuestro beste Amerikaanse film

De film Padre nuestro heeft op het Amerikaanse Sundance Film Festival de prijs voor de beste Amerikaanse film gewonnen. Tot beste Amerikaanse documentaire werd Manda bala (Send a Bullet), over corruptie en ontvoeringen door de overheid in Brazilië, gekozen.

Padre nuestro is een verhaal over de zoektocht van een Mexicaanse tiener naar zijn vader in de Verenigde Staten. Het is de debuutfilm van regisseur Christopher Zalla. Vorig jaar won ook al een film die het verhaal vertelt van een Mexicaanse immigrant in de VS. Dat was Quinceanera.

De publieksprijs voor de beste Amerikaanse film ging naar Grace is gone, een tranentrekker met John Cusack. De film gaat over een vader die zijn twee dochtertjes met de auto meeneemt op reis om nog niet te hoeven vertellen dat hun als militair in Irak dienende moeder is gesneuveld. De productie won ook de prijs voor het beste scenario.

Sweet Mud van de Israëlische regisseur Dror Shaul won de juryprijs voor de beste buitenlandse film, de Deense documentaire Enemies of Happiness die voor de beste buitenlandse documentaire. Het publiek koos in deze categorieën de Ierse film Once en de Britse documentaire In the Shadow of the Moon.

(Bron: Novum/AP)