Carice van Houten in nieuwe Tom Cruise-film

Van Houten is vrouw Cruise in thriller

De Nederlandse actrice Carice van Houten krijgt een rol in de nieuwe film van Tom Cruise. Dat heeft haar manager woensdag bekendgemaakt. Van Houten speelt in de thriller Valkyrie van regisseur Bryan Singer de vrouw van Cruise.

De film vertelt het waargebeurde verhaal over een moordaanslag op Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is de eerste Amerikaanse film waar Van Houten in te zien is. De opnames vinden plaats in juli en oktober in Berlijn .
De rest van de zomer werkt de actrice aan de Ierse productie Dorothy Mills, waarin ze de hoofdrol vertolkt.

Bryan Singer is de regisseur van oa de thriller The Usual Suspects en van de eerste twee X-Men-films. Het scenario van Valkyrie is geschreven door Christopher McQuarrie, die ook The Usual Suspects schreef en daar destijds een Oscar voor kreeg. Valkyrie gaat waarschijnlijk in 2008 in première.
Van Houten gaat volgend jaar nog in een derde Engelstalige productie spelen: de speelfilm Smoke and Ochre, over de Zuid-Afrikaanse schrijfster Ingrid Jonker.

De Nederlandse actrice staat flink in de internationale belangstelling na haar hoofdrol in de wereldwijd uitgebrachte oorlogsfilm Zwartboek van regisseur Paul Verhoeven.