Blade Runner in Venetië

Update van klassieker krijgt speciale vertoning

De lang verwachte update van Ridley Scotts sf/film noir-klassieker Blade Runner (1982) zal tijdens het komende filmfestival van Venetië gedraaid worden tijdens de 'surprise midnight film screening' op 1 september.

Toen op 27 juli het programma van Venetië werd bekendgemaakt, bleven de namen van twee films nog een verrassing. Een 22ste competitiefilm en een laatste film die op middernacht in het Lido's grootste bioscooptheater, de Sala Grande, zou worden vertoond.

De 22ste competitiefilm zal pas na 20 augustus worden bekendgemaakt, maar inmiddels is duidelijk dat Blade Runner: The Final Cut de laatst overgebleven middernachtfilm zal zijn.

Regisseur Scott zal bij de vertoning aanwezig zijn. The Final Cut (in 1992 verscheen er ook al een Director 's Cut, waaruit de voice over uit het origineel was weggelaten) is geremasterd, gescand op een resolutie van 4K, heeft nog niet eerder vertoonde en verlengde scènes, verbeterde special effects en een aangepaste Dolby Digital 5.1 soundtrack.

De film, gebaseerd op een kort verhaal van schrijver Philip K . Dick, zal in een aantal theaters in Los Angeles en New York draaien. Op 18 december verschijnt hij in Amerika dvd. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.