Bløf opent Film by the Sea

Wereldpremière muziekdocumentaire in Zeeland

Met de wereldpremière van Een Manier Om Thuis Te Komen - UMOJA Live opent Film by the Sea op vrijdagavond 14 september 2007 zijn negende editie. Dit is maandag 21 mei bekendgemaakt op de receptie van Film by the Sea, tijdens het Filmfestival van Cannes.

Een Manier Om Thuis Te Komen - UMOJA Live is de eerste bioscoopfilm van Bløf . De muziekdocumentaire laat zien hoe de cd/dvd UMOJA tot stand is gekomen en geeft tevens een vervolg aan het project: de reden voor het maken van de film.

Bijna alle artiesten die tijdens de dertien reizen van BLØF over de vijf continenten hebben meegewerkt aan UMOJA werden naar Nederland gehaald voor een reeks concerten. De cd/dvd UMOJA verscheen vorig jaar maart en werd het best verkochte album in Nederland van 2006.

Een Manier Om Thuis Te Komen - UMOJA Live draait vanaf 20 september in Nederland in de bioscoop.

De negende editie van het Internationale Filmfestival Film by the Sea vindt plaats van 14 tot en met 23 september 2007. Het publiek groeide van 10.000 bezoekers in 1999 naar 40.000 in 2006, waarmee Film by the Sea het grootste culturele evenement van Zeeland is. De films uit de competitie betreffen boekverfilmingen.