Basic Instinct 2 krijgt vier Razzies

Vervolg wint slechtste film en slechtste actrice

Basic Instinct 2, het vervolg op Paul Verhoevens klassieker Basic Instinct, is zaterdag in Los Angeles onderscheiden met vier Razzies (Golden Raspberry) voor onder andere slechtste Amerikaanse film en slechtste actrice (Sharon Stone). Ook kreeg de film 'prijzen' voor het slechtste script en de slechtste vervolgfilm van het afgelopen jaar.

Regisseur Paul Verhoeven weigerde een vervolg op Basic Instinct te regisseren . De Nederlander vestigde in 1996 een Razzie-record met maar liefst zeven Raspberries voor zijn film Showgirls. Verhoeven kwam toen, als een van de weinige winnaars, zelf de spotprijs in ontvangst nemen.

De komedie Little Man van Marlon en Shawn Wayans kreeg zaterdag drie Razzies. De broers deelden de prijs voor slechtste acteur. De van oorsprong Indiase regisseur M. Night Shyamalan kreeg voor zijn mysterieuze film Lady In The Water twee Razzies, onder meer voor slechtste regisseur. Shyamalan is vooral bekend door de thrillers The Sixth Sense en Unbreakable.

De spotprijzen werden zaterdag voor de 27e keer uitgereikt, een dag voor de bekendmaking van de Oscar-winnaars. Het beeldje stelt een handgemaakte framboos ter grootte van een golfbal voor dat op een gesloopte Super 8 filmrol staat. Dit geheel is bespoten met goudverf. De waarde van het beeldje is ongeveer vijf dollar.