Amerikaanse remake Ben X

Belgische Oscarkandidaat trekt aandacht

Er is nog geen einde gekomen aan de zegetocht van Ben X van regisseur Nic Balthazar. Van de 63 landen die dit jaar een Oscarkandidaat instuurden, maakt België met Ben X een goede kans door te dringen tot de nominaties, die 22 januari bekend worden gemaakt. Bovendien staat een Amerikaanse remake in de steigers, meldt vakblad Variety.

De Amerikaanse producent Wamerica heeft de debuterende regisseur benaderd voor de remake. Balthazar zal daarvoor zelf het script schrijven en de regie ter hand nemen. Over de casting is nog niets bekend. Op dit moment zoeken de Belgische en Amerikaanse producenten naar een distributeur en financiering in Amerika. Geschat wordt dat het budget voor de Amerikaanse versie van Ben X tussen de 8 en 12 miljoen dollar uitkomt.

Ben X gaat over de autistische Ben die op school wordt gepest maar in een online fantasy game iedereen de baas is. Langzaam maar zeker vloeien Bens werkelijke en virtuele wereld ineen. Na het boek en het toneelstuk, beiden geschreven door Balthazar, volgde afgelopen jaar de film Ben X.