Alles is Liefde in recordtempo naar één miljoen bezoekers

Diamanten Film voor romantische komedie

Alles is Liefde van regisseur Joram Lürsen heeftin negen weken tijd één miljoen bezoekers getrokken, en daarmee de status van Diamanten Film gehaald. De film deed dat sneller dan Zwartboek, dat in 19 weken een miljoen bezoekers trok. Alles Is Liefde staat in de top 20 van beste Nederlandse films aller tijden.

De miljoenste bezoeker werd donderdag ontvangen in bioscoop MustSee in Tilburg. Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival, overhandigde vrijdagmiddag in Pand Noord in Amsterdam de Diamanten Film-trofee aan Carice van Houten en regisseur Joram Lürsen.

Alles is Liefde, waarvoor Kim van Kooten het scenario schreef, is een romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. En dat ze het allemaal willen. Maar 'liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven, anders wordt het niks.'

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1 miljoen bioscoopkaartjes zijn verkocht.

De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
Bron: NFF