Acteerdebuut Wouter Bos

Rolletje in verfilming Kapitein Rob

Minister van Financiën Wouter Bos maakt zijn acteerdebuut in de nieuwe Nederlandse speelfilm Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi. De politicus speelt de rol van minister-president, dat maakte distributeur A-Film gisteren bekend.

Actrice Katja Schuurman wist Bos te strikken voor de rol. Zij speelt als weervrouw een van de hoofdrollen in de speelfilm. Regisseur Hans Pos liet weten dat Bos direct enthousiast was. 'Dit is een leuke knipoog naar de realiteit en hij begreep dat heel goed.' In verband met besprekingen voor Prinsjesdag was Wouter Bos niet beschikbaar voor commentaar.

In de film heeft de waanzinnige Professor Lupardi (Arjan Ederveen) een machine ontwikkeld waarmee hij het klimaat van de hele wereld naar zijn hand kan zetten. Kapitein Rob ( Thijs Römer) moet de wereld behoeden voor een ramp. De film is gebaseerd op de gelijknamige stripverhalen van de overleden tekenaar Pieter J. Kuhn.

Bos is niet de eerste politicus die een rol krijgt in een film. Drie jaar geleden speelde de toenmalige minister van Financiën Gerrit Zalm een bankdirecteur in Cool! van Theo van Gogh.

Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi draait vanaf 29 november in de bioscoop.