'I'll be back' meest gebruikte filmquote

Alle filmquotes in top 10 uitgesproken door mannen

De zin 'I'll be back', die een gehavende robot (Arnold Schwarzenegger) uitspreekt in de sf-thriller The Terminator uit 1984, is de filmquote die het meest gebruikt wordt in het dagelijks leven. Dat blijkt althans uit een onderzoek onder tweeduizend bioscoopbezoekers, waarvan de resultaten bekend werden gemaakt in de Britse tabloid The Sun.

Op de tweede plaats staat een zin uit de klassieker Gone with the Wind uit 1939: 'Frankly, my dear, I don't give a damn.'

Plaats drie is voor de zin 'Beam me up, Scotty', een zin die uitgesproken zou zijn door Captain Kirk in de tv-serie en de Star Trek-films. Opvallend genoeg heeft Kirk de zin nooit letterlijk zo uitgesproken. Het dichtst in de buurt kwam hij in deel vier van de filmserie, toen Kirk tegen zijn trouwe technicus zei: 'Scotty, beam me up.'

Plaats vier is voor de sf-film Star Wars, met de zin 'May the Force be with you,' en plaats vijf is voor 'Life is like a box of chocolates, you never know which one you're gonna get,' uit Forrest Gump (1994).

De resterende quotes in de top tien komen uit respectievelijk Taxi Driver (1976), Jerry Maguire (1996), Dirty Harry (1971), Casablanca (1942) en Dirty Dancing (1987).

Alle quotes in de top 10 worden uitgesproken door mannen. Het zijn ook vooral mannen die filmquotes in het dagelijks leven gebruiken.