Winnaars Holland Animation Film Festival

Festival trekt 12.000 bezoekers

Afgelopen weekend vond in Utrecht de 11de editie van het Holland Animation Film Festival plaats. Het festival trok in vijf dagen 12.000 bezoekers, evenveel als twee jaar geleden tijdens de vorige editie. Gisteren werden de winnaars van de verschillende competities bekend gemaakt.

De Grand Prix van de internationale competitie voor onafhankelijke korte film in de categorie verhalend ging naar de Britse film Rabbit van Run Wrake. In de categorie niet-verhalend won de Oostenrijker Peter Tscherkassky met Instructions for a Light and Sound Machine. De Grand Prix van de internationale competitie voor toegepaste animatie ging naar de Amerikaanse commercial United Airlines: The Meeting, van Amanda Forbis en Wendy Tilby.

In de afzonderlijke categorieën won Dimitry Rezchicov met Right Turn (Rusland) de prijs voor beste educatieve film, de beste leader was Violently Happy Bugs voor MTV van de Nederlander Fons Schiedon, de prijs voor beste videoclip ging naar de Brit Thomas Hicks voor Gravenhurst: I Turn My Face to the Forest Floor en de beste commercial was Kirin Lemon Black: Monster Blacks Fights Back van Katsuhito Ishii (Japan).

Het Holland Animation Film Festival wordt iedere twee jaar gehouden. De volgende editie is van 6 tot en met 10 november 2008.