Wereldpremière Sl8n8 op NFF

Slasher-film opent nederhorrorprogramma

Tijdens de 26ste editie van het Nederlands Film Festival (27 september tot en met 8 oktober) wordt een aantal films vertoond in het In the Picture-programma Nederhorror en andere vreemde verschijnselen. Dit programma wordt geopend met de wereldpremière van Sl8n8, het debuut van Edwin Visser en Frank Geloven.

In Sl8n8 komt een groep jongeren vast te zitten in een verlaten mijnschacht en roepen ze uit verveling, en onder invloed van XTC, de geest van een veroordeelde seriemoordenaar op. Wat als een grap begint mondt uit in een nachtmerrie.

Speciale gast van het nederhorrorprogramma is de Nederlandse acteur Carel Struycken. Struycken, die vooral bekend is van zijn rol als Lurch in The Addams Family (Barry Sonnenfeld, 1991), leidt filmvertoningen in en neemt deel aan een In the Picture-gesprek met de jonge filmmakers die verantwoordelijk zijn voor de huidige golf aan nederhorror producties.

Het programma bestaat verder onder andere uit de speelfilms Doodeind (Erwin van den Eshof, 2006), Horizonica (Ramon Etman, 2006), De Johnsons (Rudolf van den Berg, 1992) en De Lift (Dick Maas, 1983). Maar ook buitenlandse titels met een Nederlandse inbreng als The Haunting (Jan de Bont, 1999) en Hollow Man (Paul Verhoeven, 2000) zijn te zien. Daarnaast worden in het kader van het programma een aantal korte films vertoond, waaronder R.I.P. (Jan Doense, 2001), De vlieg( Hans Heijnen, 1985) en een selectie super 8-amateurhorrorfilms van het Benelux Horror & Science Fiction Smalfilm Festival, dat in de jaren tachtig in Tiel vier edities beleefde