Warner Bros gaat distribueren via BitTorrent

Films vanaf zomer tegen betaling te downloaden

Warner Bros Home Entertainment Group heeft met BitTorrent een overeenkomst gesloten over de distributie van honderden films en televisieseries via een netwerk op internet. Komende zomer zullen de eerste films tegen betaling te downloaden zijn.

BitTorrent maakte afgelopen november een einde aan de illegale content die via het netwerk te verkrijgen was. Dit opende de weg voor onderhandelingen met Warner Bros, die gebruik wil gaan maken van BitTorrent om televisieseries en films aan te bieden op internet. De studio hoopt dat mensen bereid zijn om te betalen voor de hoge kwaliteit en de zekerheid van een virusvrije film.

De prijzen zijn, volgens een woordvoerder van BitTorrent, nog niet vastgesteld, maar ze verwachten dat televisieseries voor minder dan een dollar te downloaden zijn en films net zoveel gaan kosten als een koop-dvd. Onder anderen Harry Potter and the Goblet of Fire, The Corpse Bride en de televisieserie The Dukes of Hazard zullen vanaf komende zomer via BitTorrent te verkrijgen zijn.

Naar schatting maken meer dan 100 miljoen mensen dagelijks gebruik van BittTorrent. Het netwerk maakt gebruik van een techniek genaamd 'file swarming' waarmee het mogelijk is om grote filmbestanden snel te downloaden. Het bestand wordt niet rechtstreeks van een centrale computer gedownload, maar BitTorrent verzamelt data van verschillende computers, die zijn aangesloten op het netwerk.