Voorpremière 13 (Tzameti)

Lezers van Cinema.nl kunnen gratis naar de stijlvolle thriller van Géla Babluani

Cinema.nl organiseert in samenwerking met het Filmmuseum een voorpremière van de stijlvolle thriller 13 (Tzameti). De voorstelling is op zondag 27 augustus in Filmtheater Rialto bij te wonen.

De film
Georgische klusjesman in Frankrijk dreigt loon mis te lopen als opdrachtgever sterft aan overdosis heroïne. Hij besluit daarop diens geheimzinnige ticket naar geheimzinnig hotel in te pikken, waardoor hij uiteindelijk bij schimmige groep mensen belandt en moet vrezen voor zijn leven. Sterke debuutfilm van Babluani is geslaagde kruising tussen Buñuel en Tarantino en werkt vakkundig naar adembenemende climax. Geschoten in zwart-wit. En zoals alle Georgiërs weten: 'tzameti' betekent 13.

13 (Tzameti) wordt door het Filmmuseum vanaf 31 augustus in de Nederlandse bioscopen uitgebracht. Lezers van Cinema.nl krijgen de kans de film al eerder te zien tijdens de gratis voopremière in Rialto (Amsterdam). Reserveer snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

Details en voorwaarden:
Wanneer: zondag 27 augustus 2006, om 11:15 uur (de bioscoop is open vanaf 10.30 uur).
Waar: Filmtheater Rialto , Ceintuurbaan 338, Amsterdam.
Reserveren: stuur een e-mail naar voorpremiere@vpro.nl (of gebruik de link rechts op deze pagina). Als er nog kaarten zijn krijg je zo spoedig mogelijk bericht. Maximaal twee kaarten per persoon.