UMD dreigt te floppen

Filmstudio's verminderen aantal nieuwe PSP-titels

De Universal Media Disc (UMD), waarmee films op een Playstation Portable kunnen worden bekeken, dreigt een dramatische flop te worden. Dat bericht Hollywood Reporter. De verkoop van UMD's valt zo erg tegen dat sommige filmstudio's al geen films meer op UMD uitbrengen.

Universal Studios Home Entertainment zou volgens hooggeplaatsten in het bedrijf stoppen met de productie van UMD's. Dat zou ook gelden voor Paramount Pictures. Een woordvoerder van dat bedrijf zei dat bij elke nieuwe titel gekeken wordt of er een UMD van komt, naast de dvd-uitgave. Maar Hollywood Reporter citeert een andere bron bij het bedrijf, die duidelijk zegt dat Paramount voorlopig geen films meer op UMD uitbrengt, omdat er zelfs niet quitte mee te spelen is.

Andere filmstudio's, zoals 20th Century Fox en Buena Vista, hebben het aantal nieuwe titels die op UMD worden uitgebracht, sterk verminderd . Ook Sony brengt niet meer elke nieuwe titel uit op UMD.

De grote Amerikaanse winkelketen Wal-Mart zou volgens Hollywood Reporter sterk overwegen om helemaal geen UMD's meer te verkopen.

De Sony Playstation Portable werd een jaar geleden gelanceerd, als draagbare spelcomputer waarop ook films konden worden afgespeeld. De PSP kan niet op tv's worden aangesloten, om films groter te kunnen bekijken. Sony is nu bezig te onderzoeken of dat alsnog mogelijk gemaakt kan worden.

Het floppen van de UMD zou onder meer te maken hebben met de concurrentie van video-iPods, waarop ook films kunnen worden bekeken.

(Bron: Hollywood Reporter)