Tom Cruise wint Razzie

Acteur is meest vermoeiend

Tom Cruise heeft zaterdag in Los Angeles een Golden Raspberry gewonnen in de categorie 'vermoeiendste mikpunt in de roddelbladen'. De prijzen, ook wel bekend als de Razzies, worden elk jaar aan de vooravond van de Oscars toegekend aan de slechtste films van het jaar.

Cruise kreeg de Razzie voor zijn vele optredens in de media in 2005. De 43- jarige acteur verklaarde zijn liefde voor de 27-jarige Batman Begins-actrice Katie Holmes in The Oprah Winfrey Show. Vervolgens vroeg hij Holmes ten huwelijk op de Eiffeltoren en kondigde het koppel aan een kind te verwachten. Ook zei Cruise in een interview dat actrice Brooke Shields in plaats van medicijnen beter vitamientjes had kunnen slikken tegen haar postnatale depressie. Het was de eerste keer dat een Razzie in de categorie 'vermoeiendste mikpunt in de roddelbladen' werd uitgereikt.

Grote winnaar van de avond was Dirty Love . De film, geschreven door voormalig Playboy-model Jenny McCarthy, won vier Razzies, waaronder die voor slechtste film en slechtste scenario. McCarthy, die ook de hoofdrol voor haar rekening nam, ging naar huis met een Razzie voor slechtste actrice.

Andere winnaars waren Nicole Kidman en Will Ferrell. Zij kregen een Razzie voor slechtste filmkoppel voor hun rollen in Bewitched. Paris Hilton won de prijs voor haar bijrol in de horrorfilm House of Wax en Rob Schneider werd benoemd tot slechtste acteur voor zijn rol in Deuce Bigalow: European Gigolo.

(Bron: ANP/www.razzies.com)