The Queen wint in Los Angeles

Prijzen van LA Film Critics Association uitgereikt

Vorige week is het Oscarseizoen van start gegaan met de uitreiking van de prijzen van de National Board of Review of Motion Pictures en afgelopen zondag hebben ook de leden van de Los Angeles Film Critics Association hun winnaars bekend gemaakt. Ook zij vinden Clint Eastwoods Letters From Iwo Jima de beste film van 2006, maar Stephen Frears' The Queen heeft de meeste prijzen ontvangen.

The Queen won in vier categorieën: Helen Mirren kreeg de prijs voor beste actrice, haar tegenspeler Michael Sheen kreeg een prijs voor beste mannelijke bijrol, Peter Morgan won voor het beste scenario en ook Alexandre Desplat ontving een prijs voor zijn muziek.

Paul Greengrass was de beste regisseur: hij kreeg een prijs voor het 9/11-drama United 93. Een gedeelde prijs voor beste acteur ging naar Sacha Baron Cohen voor zijn rol als de Kazachstaanse journalist Borat en Forest Whitaker voor zijn rol in The Last King of Scotland.

Florian Henckel von Donnersmarcks Das Leben der Anderen won de prijs voor beste buitenlandse film. Pedro Almodóvars Volver eindigde op de tweede plaats. Net als vorige week bij de prijzen van de National Board of Review of Motion Pictures, won Al Gore's An Inconvenient Truth de prijs voor beste documentaire.