The Da Vinci Code opent Cannes

Vervroegde première in Frankrijk

The Da Vinci Code, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Dan Brown, is de openingsfilm van het filmfestival van Cannes. De film opent het festival op 17 mei en gaat diezelfde dag in Frankrijk in première. De dag daarna komt de film ook in andere landen uit, waaronder in Nederland.

The Da Vinci Code gaat over de Amerikaanse professor Robert Langdon die door middel van codes en aanwijzingen een moord in het Louvre probeert op te lossen. Tijdens zijn zoektocht komt Langdon echter een veel grootser mysterie op het spoor. Van het boek zijn sinds 2003 wereldwijd zo'n 25 miljoen exemplaren verkocht.

Langdon wordt gespeeld door Tom Hanks. De vrouwelijke hoofdrol is weggelegd voor de Franse actrice Audrey Tautou, bekend van Le fabuleux destin d'Amélie Poulain en Un long dimanche de fiançialles.

The Da Vinci Code werd geregisseerd door de Amerikaanse Ron Howard, die eerder succes had met films als Apollo 13, A Beautiful Mind en Cinderella Man. Voor A Beautiful Mind won Howard in 2002 een Oscar.

(Bron: ANP)