Terstall vervroegt opnames na val kabinet

Vox Populi moet voor verkiezingen in bioscoop

Regisseur Eddy Terstall heeft de opnames van zijn politieke satire Vox Populi vervroegd. De filmmaker wil per se dat zijn nieuwe film voor de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer in de bioscoop is te zien. De val van het kabinet-Balkenende II dwingt hem tot haast.

Vox Populi verhaalt over een volkse jongen die een relatie krijgt met de dochter van een linkse politicus. De schoonfamilies komen vervolgens met elkaar in de clinch te liggen. ,,Het wordt een strijd van het volk tegen de regenten '', stelt Terstall. De film schetst een kritisch beeld van de Nederlandse politieke arena. De hoofdrollen worden vertolkt door Jack Wouterse, Johnny de Mol, Tara Elders, Tom Jansen en Najib Amhali.

'Na de verkiezingen zit er niemand meer te wachten op een film vol kritiek op het politieke systeem'', denkt Terstall. 'Ons doel was de film dit voorjaar uit te brengen. Nu moet Vox Populi uiterlijk half oktober in de bioscopen draaien.' Op dit moment zoekt de regisseur naar vervangende locaties waar hij een groot aantal scènes kan opnemen . Omdat de financiering van het project nog niet rond was, moet hij de satire nu draaien met minder geld en een aangepast script.

Ook is van een aantal acteurs nog niet duidelijk of ze op deze korte termijn aan de film mee kunnen werken. Onder meer Jack Wouterse en Tom Jansen hebben in september toneelverplichtingen.

'Het blijft natuurlijk belachelijk dat je met dit bureaucratische filmbeleid in Nederland drie jaar moet smeken voor een paar centen', verzucht Terstall. 'Maar ik heb wel voor hetere vuren gestaan. Tussen de eerste zin van het scenario van De Boekverfilming en de laatste draaidag zat anderhalve maand.'