Tel Aviv bekroont studentenfilm

Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld valt in de prijzen

Een internationale jury van het Tel Aviv International Student Film Festival heeft de Award for Best Script toegekend aan de eindexamenfilm Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld. De film werd geschreven door Patrick van Es en geregisseerd door Jaap van Heusden.

De film gaat over de bijzondere, diepe vriendschap tussen Tom en Lukas ( Johnny de Mol en Dragan Bakema), die begint als Tom te horen krijgt dat hij nog drie maanden te leven heeft. Het verzet van de twee jongens tegen de dood leidt tot verschillende lichte, absurde en ontroerende situaties. 'Een sterk en doordringend verhaal, geschreven op een unieke manier die complexe zaken aansnijdt met fijngevoeligheid en subtiele humor,' aldus de jury.

Het Tel Aviv International Student Film Festival is 's werelds grootste competitie voor studentenfilms. De officiële selectie bestaat uit 170 films uit 40 verschillende landen. De prijs bestaat onder meer uit een geldbedrag voor de scenarist.

Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld was eerder geselecteerd voor het Cinéfondation programma op de 59ste editie van het Filmfestival van Cannes.