Na MTV gaat nu ook muziekzender TMF een film uitzenden. In tegenstelling tot de Aziatische films die wekelijks worden uitgezonden door MTV, gaat het om een Nederlandse korte film van twee beginnende filmmakers. TMF hoopt met de uitzending jong talent te ondersteunen.

Volgens woordvoerster Joyce Veul van TMF is de uitzending van de film op TMF iets heel anders dan Asian Screen van MTV. 'Dat zijn Aziatische cultfilms, dit is een Nederlandse korte film van beginnende filmmakers. We vinden het leuk om jong talent te steunen. Het is al moeilijk genoeg om door te breken.'

Onlangs werd TMF Kweekvijver gelanceerd, waarin jong regie- en muziektalent de kans krijgt een videoclip te regisseren. De film die TMF zal gaan uitzenden, The Switch, is niet via dit programma tot stand gekomen. Veul: 'Er zit geen geld van ons in dit project. We kregen de film aangeboden van de makers.'

The Switch is de eerste film van Jesse Faber en Joeri Visser en gaat over een jonge kickbokser. In het twintig minuten durende drama spelen onder anderen Tygo Gernandt, Victor Reinier, Michiel Romeyn en Peter Faber, de vader van maker Jesse Faber.

Het is nog niet bekend of TMF in de toekomst meer films gaat uitzenden. 'Dat ligt aan de aanbiedingen die we krijgen,' aldus Veul. The Switch wordt aanstaande dinsdag om 18.15 uur uitgezonden en later op de avond en de daaropvolgende dagen meerdere keren herhaald.