Schneider doet Gibson in de ban

Acteur richt open brief aan Hollywood

Acteur en regisseur Rob Schneider, bekend van Deuce Bigalow, heeft in een advertentie in filmvakblad Variety bekend gemaakt nooit meer te willen werken met Mel Gibson, na diens anti-semitische uitspraken. Gibson had na een arrestatie wegens rijden onder invloed onder meer geroepen dat joden verantwoordelijk zijn voor alle oorlogen in de wereld.

De kop boven Schneiders advertentie luidt 'An open letter to the Hollywood community'. Hij noemt zichzelf in de advertentie 'een halve jood' en prijst producer Bernie Brillstein, die eerder al verklaarde niet met Gibson te willen werken.

In de geestig verwoorde tekst zegt Schneider verder dat hij net de film Big Stan geregisseerd heeft, waarin een Nazi-leider voorkomt.Ook die rol , waar Gibson volgens Schneider blijkbaar geknipt voor was geweest, zou hij hem niet hebben laten spelen.

Gibson heeft zijn excuses aangeboden voor zijn opmerkingen. Een rabbijn in Los Angeles heeft de acteur/regisseur uitgenodigd om in zijn synagoge op Jom Kippoer nog eens publiekelijk spijt te betuigen van zijn uitlatingen.