Russell in, Rourke out

Hoofdrolwissel nieuwste Tarantino-film

Kurt Russel zal hoofdrolspeler Mickey Rourke vervangen in Grindhouse, de nieuwste film van Quentin Tarantino en Roberto Rodriguez. Dit maakten de regisseurs afgelopen weekend bekend tijdens een persconferentie op het Comic Con evenement in San Diego.

Grindhouse wordt een horrorfilm die bestaat uit twee delen van 75 minuten. Rodriguez is bezig met de laatste opnames van Planet Terror, zijn deel van de film. Tarantino's deel Death Proof liep echter vertraging op, omdat hoofdrolspeler Mickey Rourke niet op kwam dagen op de set.

Rourke heeft een reputatie in Hollywood. De Amerikaan werd in 1983, na zijn rol in Francis Ford Coppola's Rumble Fish, de nieuwe James Dean genoemd en hij begon zich buitensporig te gedragen. Hij maakte ruzie met studiobazen, weigerde rollen, liep weg van sets, omringde zich met criminelen en verliet de filmwereld om zich te storten op een professionele bokscarrière (1991-1995). In de jaren negentig wilde geen enkele studio zich meer met hem inlaten, maar in 2005 maakte hij zijn comeback in Sin City van Frank Miller en Roberto Rodriguez.

De rol van stuntman Mike in Death Proof wordt nu gespeeld door de Amerikaanse acteur Kurt Russell. Tarantino is vooral weg van Russells personage Snake Plissken in John Carpenters Escape From New York (1981) en Escape From L.A. (1996). 'Ik heb altijd al willen samenwerken met Kurt Russell. Snake Plissken is een van de iconen van de laatste twintig jaar,' aldus Tarantino.