Remake van klassieke thriller Sleuth

Regie in handen van Kenneth Branagh

De Britse acteur/regisseur Kenneth Branagh gaat een remake maken van de film Sleuth (1972). Deze ingenieuze thriller van Joseph L. Mankiewicz kreeg in 1972 vier Oscarnominaties, onder meer voor hoofdrolspelers Laurence Olivier en Michael Caine. Laatstgenoemde is ook in de remake te zien, samen met Jude Law.

Sleuth is het verhaal van de detectiveschrijver Andrew Wyke die een uitgebreid plan bedenkt om zich te wreken op de minnaar van zijn vrouw. Hij nodigt de man in kwestie, kapper Milo Tindle, thuis uit en er ontstaat een gevaarlijk kat-en-muis spel tussen de twee.

Speelde hij in het origineel nog de jonge Tindle, in deze nieuwe versie zal Michael Caine de rol van de oudere Wyke op zich nemen. Jude Law volgt Caine op als de kapper. Dit is overigens niet de eerste keer dat Law een rol gaat spelen die eerder door Michael Caine werd vertolkt. In 2004 speelde Law ook al de titelrol in de remake van Alfie, een van de eerste filmhits van Caine uit 1966.

Kenneth Branagh is vooral bekend van zijn Shakespeare-bewerkingen, zoals Henry V (1989 ), Much Ado About Nothing (1993) en Hamlet (1996). Onlangs verfilmde hij ook Shakespeare's komedie As You Like It, die later dit jaar in de bioscopen wordt verwacht.

De opnames van Sleuth staan gepland voor begin 2007.