Remake van De Poolse bruid

Hendrickx ook in Australische versie

De Nederlandse speelfilm De Poolse bruid (1998) van regisseur Karim Traïdia krijgt een Australische remake. De film gaat Unfinished Sky heten en actrice Monic Hendrickx speelt, net als acht jaar geleden in de originele versie, de vrouwelijke hoofdrol. Australiër William McInnes vertolkt de mannelijke hoofdrol. Zijn landgenoot Peter Duncan regisseert de remake, die is gebaseerd op het originele scenario van Kees van der Hulst. De opnamen beginnen in september in Queensland. Wanneer de film hier in de bioscoop komt, is nog niet bekend.

Unfinished Sky vertelt het verhaal van de Australische boer John, die zich ontfermt over de Afghaanse immigrante Tameena. De vrouw is gevlucht uit een bordeel, waar ze werd mishandeld. John, die sinds de dood van zijn vrouw een eenzaam leven lijdt, neemt de gewonde vrouw in huis. Hoewel ze elkaars taal niet spreken, worden ze verliefd. Dan echter achterhalen de geweldadige bazen van Tameena haar schuilplaats.

De Poolse bruid won diverse nationale en internationale prijzen. Op het Rotterdamse filmfestival werd de publieksprijs toegekend en in Utrecht kregen regisseur Karim Traïdia en actrice Monic Hendrickx beiden een Gouden Kalf.