Prijzen voor Zo is dat en Liefde, dood & luchtgitaar

Nassenstein Startprijs en RVM Award uitgereikt

Het team achter de Nederlandse Film en Televisie Academie-afstudeerfilm Liefde, dood & luchtgitaar is bekroond met de Nassenstein Startprijs ter waarde van 10 duizend euro. De 24 minuten durende dramaproductie gaat over de ontmoeting tussen een bedrogen meisje en de enige beschaafde bal op het herentoilet van een corpsballenfeest.

Met de prijs, beschikbaar gesteld door Endemol Nederland, kan het productieteam een nieuwe dramaserie voor televisie ontwikkelen. De jury bestond uit Jef Nassenstein (oud-studieleider Geluid), Justine Paauw (hoofd drama AVRO) en Peter Römer (creative producer Endemol).

De RVM Award is gewonnen door de poëtische documentaire Zo is dat van de Braziliaanse Elizabeth Rocha Salgado , een portret van een 73-jarige boer uit het Groningse Littelbert. De prijs, beschikbaar gesteld door RVM digital cinema en Kodak Nederland, bestaat uit het overzetten van de documentaire naar 35mm. Diederik van Rooijen (regisseur), André Bos (producent) en Guy Molin (medeeigenaar RVM digital cinema) vormden de jury.