Sony is de eerste grote filmmaatschappij die een prijs heeft genoemd voor Blu-ray, de mogelijke opvolger van de dvd. De Blu-ray discs zijn even groot als een dvd maar hebben een opslagcapaciteit van 25 tot 50 gigabyte, in plaats van de ruim vier gigabyte op een normale dvd. De schijfjes zullen voor 17,95 dollar (oude films) en 23,45 dollar (nieuwe films) aan handelaren worden verkocht. Wat precies de prijs wordt voor de consument is nog niet bekend.

In de strijd om de opvolging van de dvd moet Blu-ray het opnemen tegen de zogenaamde High Density DVD (HD-DVD). Op deze herschrijfbare schijfjes kan 30 gigabyte worden opgeslagen. Eerder kozen filmstudio's Warner Brothers en Universal voor de HD-DVD. Sony investeert net als Disney, Columbia Tristar en 20th Century Fox liever in Blu-ray. Paramount Pictures gaat films uitbrengen op zowel Blu-ray als HD-DVD.

Deze zomer verschijnen de eerste nieuwe titels op Blu-ray, dat zijn naam dankt aan de blauwe laser waarmee data wordt gelezen en geschreven. Begin januari liet Sony weten voor die tijd twintig oudere titels uit te brengen, waaronder Black Hawk Down, Sense and Sensibility en Kung Fu Hustle.