Peter Jackson produceert remake Dam Busters

Britse oorlogsfilm favoriet van Jackson

Filmmaker Peter Jackson, bekend van onder meer The Lord of the Rings, gaat een remake produceren van de klassieke Britse oorlogsfilm The Dam Busters. De regie is in handen van Christian Rivers. Dat maakte filmmaatschappij Universal Pictures donderdag bekend.

Jackson had al langer een remake van de film op het oog, maar de rechten lagen tot nu toe bij Icon, de productiemaatschappij van Mel Gibson, die de film zou regisseren. Toen Icon zich terugtrok, kon Jackson alsnog met de film aan de slag. Jackson verklaarde dat hij de film zo authentiek mogelijk wil maken, en dicht bij de geest van het origineel wil blijven.

The Dam Busters (1954) is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Hij gaat over een gedurfde missie van de Britse luchtmacht om de Duitse staalindustrie schade toe te brengen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Jackson gaat de film produceren. De regie wordt gedaan door Christian Rivers, die de animatieregie deed bij Jacksons remake van King Kong en ook meewerkte aan de Lord of the Rings-trilogie.