OscarNacht op Radio 1

NCRV doet verslag van Oscaruitreiking

Radio 1 zal in de nacht van zondag 5 op maandag 6 maart live verslag doen van de uitreiking van de Oscars. De speciale zes uur durende uitzending De OscarNacht staat geheel in het teken van de filmprijzen. Dat maakte de NCRV vandaag bekend.

Vanaf middernacht praat presentator Lex Bohlmeijer met producenten Hans de Weers en Hanneke Niens over hun Oscarervaringen. De Weers produceerde Antonia, de film die in 1995 een Oscar won voor Beste niet-Engelstalige film. Niens was verantwoordelijk voor De tweeling, die in 2004 genomineerd was in dezelfde categorie. Rond 1.30 uur kijkt presentator Marc de Hond samen met filmdeskundigen Robbert Blokland (ANP, Dagblad van het Noorden) en Frans Wollrabe (Gaykrant) naar de uitreiking van de prijzen in Los Angeles.

Hany Abu-Assad, regisseur van de genomineerde Nederlands-Palestijnse productie Paradise Now, zal ook in de uitzending te horen zijn, evenals filmjournalist René Mioch. Deze laatste zal live verslag doen vanuit Los Angeles, waar de prijzen worden uitgereikt. De radio-uitzending duurt tot 6.00 uur. De Oscaruitreiking is in Nederland niet live op televisie te volgen.