Openingsnummer nieuwe Bond onder vuur

Nummer van Audioslave-zanger omstreden

James Bond zal nooit meer dezelfde zijn. Tenminste, als het aan de producenten ligt. Kozen ze eerder al voor de blonde, blauwogige Daniel Craig als de nieuwe Bond, ook de traditionele Bondsong moest er aan geloven. De producenten vroegen Chris Cornell, zanger van de snoeiharde rockband Audioslave, om het openingsnummer van de nieuwe Bond-film Casino Royale te schrijven. Cornell schreef You Know My Name, dat sinds kort online te beluisteren valt.

De eerste reacties zijn, net als destijds op het bekendmaken van Craig als nieuwe Bond, op zijn zachtst gezegd gemengd. Fans van het eerste uur vinden Cornells nummer niet passen bij hun Bond, maar de producenten hopen met een rocknummer een jeugdiger publiek aan te spreken.

Cornell zong in de jaren negentig in de grungeband Soundgarden. Samen met drie leden van de Rage Against the Machine begon hij in 2001 de band Audioslave. Daarnaast richtte Cornell zich op een solocarrière en schreef nummers voor de films Great Expectations ( Alfonso Cuarón, 1998) en Blast From the Past (Hugh Wilson, 1999).

You Know My Name is het derde nummer dat niet is vernoemd naar de Bond-film. De andere twee nummers waren No Body Does it Better van Carly Simon (The Spy Who Loved Me, 1977) en All Time High van Rita Coolidge (Octopussy, 1983).