One Night Stands op TV

De komende weken worden er vijf oude One Night Stands herhaald op Nederland 3.

Op de vrijdagavond kun je vanaf 9 juni 2006 de 5 mooiste films uit de reeks One Night Stand nog eens bekijken om 22:10 uur op Nederland 3. De volgende films komen langs: Margie Rogaars 'Au Cigogne!', 'Bijlmer Odyssee' van Urszula Antoniak, 'Snacken' van David Lammers, Marcel Visbeens 'Verdwaald' en Zwijnen van Mischa Kamp
Niet onbelangrijk: de nieuwe serie start op 29 september!

One Night Stand is een uniek samenwerkingsproject van NPS, VARA en VPRO in co -productie met De Luwte Filmprodukties, Motel Films en Rinkel Film Productions.

 

One Night Stand is tot stand gebracht om nieuwe makers de mogelijkheid te bieden hun talent te ontwikkelen. Het is een netbrede voortzetting van projecten die de verschillende omroepen op Nederland 3 hadden ontwikkeld om nieuwe makers een kans te geven: Novellen van de NPS, Goede Daden bij Daglicht van de VPRO en 12 Steden, 13 ongelukken van de VARA. Podia voor ' nieuwe filmmakers' leken bij de Publieke Omroep te verdwijnen, terwijl het belangrijk is om nieuw talent een kans te geven om ervaring op te doen. Naar aanleiding hiervan zijn de omroepen van Nederland 3 gestart met dit nieuwe initiatief. Hier kunnen 'Nieuwe makers' in betrekkelijke vrijheid hun eigen verhaal vertellen - zonder dat zij beperkt worden door vaste locaties of personages - terwijl de reeks toch genoeg herkenbaarheid heeft voor het publiek . De noemer One Night Stand kon door de makers zo ruim mogelijk worden opgevat.