Nominaties Gotham Awards bekend

Drie nominaties voor Half Nelson

Op 29 november reikt de Independent Film Project (IFP) voor de 15de keer de Gotham Awards uit. Deze prijzen worden uitgereikt aan innovatieve onafhankelijke filmmakers Gisteren maakte de organisatie de nominaties bekend.

De meeste nominaties zijn voor Ryan Flecks Half Nelson, een film over de vriendschap tussen een aan drugs verslaafde docent en één van zijn leerlingen. Het drama is genomineerd in de categorieën beste film, beste nieuwe regisseur en beste nieuwe acteur (Shareeka Eps).

Naast de Gotham Awards wordt ook ieder jaar een eerbetoon gebracht aan een acteur en actrice die in het voorgaande jaar een goede balans heeft weten te vinden tussen het maken van bigbudget Hollywood films en kleinere indieproducties. Dit jaar krijgen Edward Norton en Kate Winslet dit eerbetoon.

Naast Half Nelson zijn ook Scorsese 's The Departed, Sofia Coppola's Marie Antoinette, Kelly Reichardts Old Joy en Todd Fields Little Children genomineerd voor beste film. Ook Babel en Little Miss Sunshine zijn genomineerd, allebei in de categorie beste ensemble cast. Little Miss Sunshine heeft ook een nominatie ontvangen voor Abigail Breslin, voor beste nieuwe acteur.

De prijzen worden op 29 november uitgereikt in New York.