Nijenhuis in D'n Hemelpaort

Soapregisseur maakt regiosoap

Producent Johan Nijenhuis (Costa, Volle Maan, Zoop) werkt aan een Limburgse regiosoap. De serie, die luistert naar de naam D'n Hemelpaort, moet vanaf maart op de regionale zender L1 te zien zijn. Dat heeft Nijenhuis maandag bekendgemaakt.

Het verhaal speelt zich af in Café D'n Hemelpaort, dat wordt gerund door Mia en haar zoon Giel. De tweede zoon, Rick, is een tijd terug landelijk doorgebroken als zanger, maar inmiddels aan lager wal geraakt. Wanneer hij in de problemen komt, keert hij terug bij zijn moeder.

Hoofdrolspelers zijn nog niet bekend. Wel heeft een groot aantal bekende Limburgse acteurs toegezegd gastrollen in de serie te spelen. Het gaat om onder anderen Jochum ten Haaf, Chantal Janzen, Peggy Vrijens en Guusje Eybers. Scenarist is Alex van Galen. De producent heeft voor de titelsong Rowwen Heze benaderd.

D'n Hemelpaort is na Baas Boppe Baas en Dankert & Dankert (Omrop Fryslân) en Van jonge leu en oale groond (TV Oost) de vierde serie die speciaal voor een regionale omroep wordt geproduceerd. 'Het is een interessante trend,' vindt producent Nijenhuis. 'Eerst heeft hij zich voltrokken in de popmuziek en nu op televisie. Vroeger was de televisie bedoeld om verder te kijken dan de eigen stad, maar nu willen mensen vooral herkenning. En waar vind je die beter dan in je eigen streek?'

Bron : ANP